ID&T: ontzettend blij met 100.000 demonstranten voor evenementen

ID&T is "ontzettend blij" met het grote aantal mensen dat aanwezig was bij de demonstraties van de protestactie Unmute Us. "100.000 liefhebbers in alle steden bij elkaar", laat operationeel directeur van ID&T, Rosanne Janmaat, weten aan het ANP.

Betogers kwamen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen in actie om te protesteren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen.

"We hopen dat de overheid heeft meegekeken en maandag zich beraadt over haar besluit tot nu toe. Nederland heeft laten zien dat de maat vol is, het kan niet langer zo", vervolgt Janmaat. "Ik ben zo ongelofelijk trots op onze sector, dit is wat we het liefste doen en het beste kunnen; mensen het leven laten vieren."

ID&T is het bedrijf achter evenementen als Mysteryland, Awakenings en Thunderdome. Eerder spande de organisatie een kort geding tegen de Staat aan om de coronamaatregelen, maar trok dat later weer in.

Verschillende artiesten deden zaterdag ook mee aan de actie. Onder meer Kensington, OG3NE, Jeangu Macrooy, Nielson en Kasper van Kooten gingen de straat op.