Oudste boer ooit doet mee aan nieuw seizoen Boer zoekt vrouw

Het nieuwe seizoen van NPO-hit Boer zoekt vrouw kent de oudste deelnemer in de geschiedenis van het programma. Het gaat om de 69-jarige paardenhouder Hans uit Noord-Brabant. De levensgenieter begon ooit zijn carrière als varkenshouder, maar moest hiermee stoppen vanwege een allergie. Hans piekert er niet over om met pensioen te gaan, bekende hij Yvon Jaspers.

Hij was een van de kandidaten die Jaspers zondagavond voorstelde aan de kijkers. Andere markante deelnemers zijn onder anderen melkveehoudster Hilda (34) van Terschelling, de schuchtere geitenhouder Gerben (30) uit Utrecht, schapenhoudster Janine (31) uit Limburg, melkveehouder Jouke (31) uit Friesland en maar liefst twee Robs: een 51-jarige kersenteler en paardenfokker uit Gelderland en een 49-jarige witlofkweker uit Noord-Holland.

Geïnteresseerde mannen en vrouwen kunnen tot maandag 13 september schrijven naar de deelnemers. Het is ruim anderhalf jaar geleden dat een nieuwe reeks van het populaire programma van start ging. Door de coronapandemie konden er een tijdlang geen nieuwe items worden gedraaid. Voor het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw hadden 466 boeren zich aangemeld.

Het nieuwe seizoen wordt vanaf januari 2022 uitgezonden.