Ook Hélène Hendriks krijgt dickpics: ‘Blijken vaak jonge gasten’

Beroemd
zaterdag, 22 januari 2022 om 12:10
welingelichtekringen header 1
Hélène Hendriks vertelde gisteren bij VI Vandaag dat ze regelmatig dickpics in haar inbox krijgt. "Maar natuurlijk heb ik dat meegemaakt, het gebeurt overal. Het zou hypocriet zijn om te beweren van niet.”
"Je weet hoe de voetballerij is. Als daar een vrouw terecht komt, wat men – zeker vroeger – nog niet helemaal gewend is, krijg je daar mee te maken,” gaat ze verder bij Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp aan tafel.
Bij de dickpics die ze op Instagram krijgt, zoekt ze vaak even het profiel op van de verzender. "Dat is altijd afgesloten. Maar open je het profiel een half jaar later, dan staat die vaak weer op openbaar. Dan blijken het vaak hele jonge gasten, van 17 of 18 jaar oud.”
Hendriks zelf kan er wel tegen, zegt ze, maar ze benadrukt dat zij niet representatief is voor anderen. Ook is het nogal een verschil of iemand een machtspositie heeft of niet. "Als mensen seksueel getinte opmerkingen als heel vervelend ervaren, geef ik ze groot gelijk. Maar het is een grijs gebied.”