Raadsel: Waylon al week afwezig bij The Common Linnets

Al een dikke week laat Waylon om onbekende redenen verstek gaan bij optredens van The Common Linnets. Het is onduidelijk wat er aan de hand is. Waylon wenst op dit moment niet te reageren 'op alles wat er nu gebeurt', laat zijn management weten.

De afgelopen week was de populaire zanger er niet bij toen er promotieoptredens werden gegeven in België en in Wenen. Ook gisteren in Berlijn liet Waylon verstek gaan, terwijl hij bij RTL Late Night nog liet weten zo graag te gaan toeren. Daardoor worden zijn fans ongerust, schrijft De Telegraaf.

In het verleden was Waylon al eens uit de running. Door drank en drugs dook hij vaker enkele dagen onder. Vorige maand verbrak hij het contact met zijn ouders, bij wie hij ooit afkickte van zijn verslaving. Over die breuk mochten in Kopenhagen geen vragen aan de zanger worden gesteld, weet de krant.

Vervanger Waylon

Ook op Twitter is Waylon al een dikke week niet meer actief. Ondertussen spelen The Common Linnets gewoon door, de rol van Waylon is opgevuld door de talentvolle Amerikaanse muzikant Jake Etheridge. Samen met hem trekt Ilse DeLange nu Europa door om het zo succesvolle album te promoten waaraan ook Waylon driftig meeschreef.

De fans begrijpen niet waarom Waylon er niet meer bij is. Als je album op nummer vijf in de wereldlijst staat, geef je daar toch prioriteit aan en wil je daarvan genieten. Waar ze nu ook optreden, iedereen verwacht dat Waylon daar nu bij is, zo klinkt het op sociale media. Het liedje Calm After The Storm is een hit geworden in bijna twintig Europese landen, zo succesvol is een Nederlandse Songfestivalinzending nog nooit geweest.