Ook Emile Roemer tegen jachthobby Metallica

Ook Metallica-fan Emile Roemer keurt de liefde voor de berenjacht van zanger James Hetfield af. De metalband is onlangs onder vuur komen te liggen nadat bekend werd dat Hetfield de voice-over gaat doen voor een documentaireserie over de berenjacht.

"Ik hou van zijn muziek, maar niet van zijn mening. Dat zou betekenen dat je het geweld aanmoedigt, wat alleen maar tot meer ongelukken en ellende leidt", zo vertelde de SP-politicus aan VPRO's 3voor12 Radio. De fractievoorzitter wil niet zo ver gaan om een boycot te steunen voor de band, die hij tijdens hun eerste Nederlandse optreden in 1984 zag. "Van dit soort hobby's word ik ook niet echt vrolijk, maar een heel concert af te gelasten zou ik niet doen. Als hij dit daadwerkelijk gaat doen, adviseer ik hem daar heel snel mee te stoppen."

De 8-delige serie The Hunt gaat over de jacht op de bruine beer in Alaska. Verschillende groepen reageerden boos op de betrokkenheid van Hetfield en eisen dat festivalorganisatoren de band van hun affiche schrappen. In Engeland is er een Facebookactie gaande voor de boycot van Metallica op het Glastonbury-festival en in België roept dierenrechtenorganisatie GAIA op om weg te lopen bij het optreden op het festival Rock Werchter. Hun Nederlandse collega's van PETA kondigden ook aan actie te ondernemen. Maandag sluit Metallica Pinkpop in Landgraaf af.