Mart Smeets over Tom Egbers: ‘In mijn tijd deden we het beter”

Mart Smeets zat gisteren bij studio Brasil en sprak bestraffend over Tom Egbers. Er was live overgeschakeld naar Tom Egbers die stond bij het stadion waar Oranje trainde. Egbers had niet veel nieuws over de opstelling of over eventuele geblesseerden. "Dat zou in mijn tijd niet zijn gebeurd," sprak Mart Smeets. "Dat je in de uitzending komt terwijl je niks te melden hebt. Tom had geen nieuws en kwam toch in de uitzending. Als ik in een uitzending geen nieuws had gehad, dan zou ik op mijn flikker hebben gekregen van mijn baas." Tom Egbers reageerde op de kritiek. "Jij bent opgeleid door Bob Spaak, Mart. Toen was de wereld nog anders. Toen deed je dat misschien niet, maar dit zijn andere tijden, met andere journalistieke normen." Bob Spaak ging 32 jaar geleden met pensioen

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Hè getsie mag ik verschoond blijven van de vuile was van de NOS?

  • Hans H

   Lees het artikel dan niet. Wat je nu doet is net zo dom als iets vies eten om later te klagen dat het niet lekker was.

   (in antwoord op Kopje thee)
 2. Koper

  Tjongejonge, er er iemand met een mening op TV. Gelijk ophef. Meer Marts op de buis a.u.b.

 3. AT

  Gek, ik mis Mart. Mart is altijd zuur, maar Mart heeft heel vaak gelijk. TV is inhoudsloos geworden. Ik wordt ook ziek van die journalisten die ergens ‘op lokatie’ staan en elk uur melden dat ze nog niets weten, maar dat vertellen alsof het wereldnieuws is.

 4. Kees Cornelder

  Ooit overbetaald (inmiddels met een dik pensioen!) maar nog steeds de kwaakkundigste egotripper van lunapark Hilversum, de gozer reutelt weer eens. Cabaretiers opgelet: gratis kopij voor het script!

  • Dead Silence

   Mart moet internet nog ontdekken en feitelijk al het nieuws op televisie al outdated is. Dus je moet wel live uitzenden om nog nieuwswaarde te hebben ookal heb je niks. Had Noorse Mart vroeger geen last van.

   (in antwoord op Kees Cornelder)
 5. Kort Geleden

  ” sprak bestraffend ” ?

  Hoe het ooit was is een oudere man gegeven te vertellen.

  Zure opmerkingen over Mart en de huidige tijd kunnen ook vertaald worden naar;
  ‘Weg met het geschiedenisonderwijs’

  In de tijd dat er nog zorgvuldig met tijd en geld omgegaan werd, was de regel:
  geen nieuws te melden dan ook niets melden.

  Zuur is alleen zuur als je zelf zuur bent,

 6. Karel Kritisch

  Hier Kermit de Kikker van Sesamstraat nieuws, er heeft iemand gebeld dat er hier ergens al heel lang een man in de sneeuw staat. (was hij uiteindelijk zelf)

 7. andzwe

  Hoe redelijk en zinnig Smeets’ opmerking ook mag lijken, kan ik me de getergde reactie van Egberts heel goed voorstellen. Z’n (in tegenstelling tot Smeets) nog altijd jeugdige uiterlijk doet anders vermoeden, maar hij heeft natuurlijk ook een enorme staat van dienst bij Studio Sport, waar hij zich door de allesoverheersende Smeets nooit ten volle heeft kunnen waarmaken, voor mijn gevoel. Net nu hij daar eindelijk de ruimte voor krijgt, dreigt z’n oud(e) collega weer even als een duveltje uit een doosje de pret bederven, met z’n oudbakken stellingname. Maar Smeets’ tijd is toch echt geweest. Nog los van het feit dat ook hij oever- en zinloos kon uitweidden, wat dan kennelijk wel nieuwswaarde had.

 8. Meester Proper

  Heeft iemand Tom Egbers wel eens op een interessante uitspraak weten te betrappen? Je kunt zeggen wat je wil over Mart Smeets maar hij had wel persoonlijkheid.

Reacties niet toegestaan