BN'ers diepbedroefd door dood van 'grootheid' Henny Vrienten

Beroemd
door anp
maandag, 25 april 2022 om 17:40
bners diepbedroefd door dood van grootheid henny vrienten1650895003
Bekende Nederlanders hebben op sociale media bedroefd gereageerd op het nieuws dat Henny Vrienten (73) is overleden. Op Twitter en Instagram regent het maandag eerbetonen aan de frontman van Doe Maar die door velen een muzikale "grootheid" wordt genoemd.
"Behalve bij tv shows terloops wat oppervlakkige ontmoetingen kende ik je niet echt.. maar zoals heel muzikaal Nederland bewonderde ik jou, enorm", schrijft Ilse DeLange op Instagram. Wolter Kroes is het met haar eens. "Doe Maar was voor mij de allerbeste Nederlandstalige groep. En wat was ik onwijs fan van @hennyvrienten Maar ook in zijn latere jaren vond ik Henny een fantastische muzikant en componist. Ik wil al zijn dierbaren heel veel sterkte toewensen met dit vreselijke verlies."
Michiel Veenstra, programmadirecteur en dj van radiozender KINK, laat op Twitter weten "stuk" te zijn van het nieuws. "Doe Maar was m’n eerste liefde, van ongekend groot belang voor zoveel generaties artiesten daarna. Bedankt voor alles Meneer Vrienten. U was een grote."
Cornald Maas noemt Vrienten op Twitter een "groots" zanger. "Maar bovenal groots musicus en componist, met grote passie voor de kunsten, en nooit happig op niet ter zake doende (media-)aandacht. ‘Old soldiers never die, they just fade away’, liet ie me tijdje terug weten."
Mediadeskundige Ron Vergouwen spreekt in een tweet over een muzikale grootheid. "Dé zangstem van de jaren ‘80." Ook Kasper van Kooten staat stil bij het verdrietige nieuws. "Hij is niet meer, maar zijn hart slaapt nooit", citeert hij uit een songtekst van Vrienten.