Wereldberoemd (gestolen) bankje krijgt Twitter-account

AMSTERDAM - Het Amsterdamse bankje uit de filmhit The Fault In Our Stars heeft sinds woensdag zijn eigen Twitter-account. Op @BenchTFIOS kunnen fans van gedachten wisselen over het verdwijnen van de gemeentebank op de Leidsegracht.

Het houten kleinood, dat een belangrijke rol speelt in een boek en film over twee terminaal zieke tieners, werd onlangs vermoedelijk gestolen. De mysterieuze verdwijning van het bankje, die vorige week werd opgemerkt door de Volkskrant, was de afgelopen dagen wereldnieuws en werd van Hollywood tot India door vele honderden media gemeld. De gemeente Amsterdam heeft besloten een nieuw bankje te gaan plaatsen om fans van de jeugdroman en de bijbehorende bioscoopfilm een plezier te doen.

In The Fault In Our Stars hebben de twee hoofdpersonen op het bankje een cruciaal gesprek, waarna ze uitbundig zoenen. De afgelopen weken meldden zich op de Leidsegracht steeds vaker tieners die selfies nemen op de plek waar het bankje zich bevond.

Bedevaartsoord

De Twitter-account van het bankje, die vermoedelijk door een fan in het leven is geroepen, ontwikkelt zich net als het bankje zelf in hoog tempo tot een bedevaartsoord waar bewonderaars van boek en film met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Het bankje declameert op de berichtensite teksten als "Niemand zag mij ooit tot ik in de film langskwam" en "Mijn gelukkigste dag was toen Augustus en Hazel op mij zaten" en retweet doorlopend uitlatingen van fans uit alle hoeken van de wereld over de mysterieuze verdwijning.

De gemeente Amsterdam wil het nieuwe bankje plaatsen voor 10 juli. Dan gaat The Fault In Our Stars in de Nederlandse bioscopen in première en wordt via Twitter en Facebook een speciale plattegrond verspreid langs de belangrijke Amsterdamse locaties uit de film.