Thé Lau over aandacht: beter laat dan nooit

Thé Lau (62) kreeg eind maart de diagnose dat hij nog zes à negen maanden te leven heeft. Het leverde de artiest, die keelkanker heeft, een hoop aandacht op. "Wrang? Beter laat dan nooit. Zo bekijk ik alles nu."

Lau kiest ervoor om in de resterende maanden die hij nog te gaan heeft zoveel mogelijk nieuwe dingen uit te proberen, vertelt hij in het AD. "Instinctief voel ik dat ik bij de dag moet leven en genieten. Ik hoef niet tegen elke prijs te leven. Chemo's zal ik afslaan. Ik ga niet door die ellende heen om twee maanden langer te bestaan. Ik ga ook niet joggen, drink zeker niet uitsluitend water en stop niet met roken. Ik geniet van het leven."

De carrière van Lau ging niet meer van een leien dakje, voor hij ziek werd. "In theaters trad ik solo op en er zaten elk jaar vijftig mensen minder. Als ik 's nachts naar de autoradio luisterde, hoorde ik alle artiesten behalve mezelf. De belangstelling was behoorlijk weg."

Nadat bekend werd dat hij ziek is, haalde zijn album Platina Blues de top 10 en werd hij met zijn band The Scene geboekt voor een afscheidsconcert op Pinkpop, waar hij voorheen jarenlang geweerd werd. De aandacht die er nu is, vindt Lau niet wrang. "Ik had vorig jaar ook onder een tram kunnen lopen, dan had ik dit allemaal niet meegemaakt."