‘Monty Python weigert deal van 25 miljoen’

LONDEN - De komieken van Monty Python gaven al aan dat de reünie eerder dit jaar de enige zou zijn. Ook voor 20 miljoen pond (ruim 25,5 miljoen euro) weigert de groep op wereldtournee te gaan. Dat meldt Mirror.

Boekers hadden de vele miljoenen over voor een reeks van Monty Python-shows in Amerika, Azië, Afrika en Australië, maar de mannen van Monty Python blijven onverbiddelijk. "Als je oud en mopperig wordt heb je zoiets van: ik geef er niet om hoeveel geld het is, ik blijf lekker thuis", meldde Eric Idle. "We hebben het wel serieus besproken, maar hebben uiteindelijk besloten het te houden bij de tien avonden in Londen."

Eerder verklaarde de groep dat ze wegens andere verplichtingen een dergelijke wereldtour niet konden organiseren, maar nadien bleek ook dat de Britse komieken simpelweg weinig zin hebben om het succes van hun legendarische groep verder uit te melken. Onlangs meldde John Cleese nog dat de reünie hem koud liet en de koek op was. Eric Idle meldde vorige week dat hij graag geniet van zijn rustige leven in Hollywood.