‘Popprijs komt ook Waylon toe’

De Popprijs 2014 die The Common Linnets zaterdag in de wacht hebben gesleept, komt volgens zangeres Ilse DeLange ook oud-collega Waylon toe. "Hij heeft ook aan het album meegewerkt, dus deze prijs is ook zeker voor een deel voor hem."

Waylon verliet het gezelschap kort nadat ze op het Eurovisie Songfestival in mei de tweede plaats behaalden. Ilse DeLange zette het project met nieuwe muzikanten voort en nam zaterdagavond op muziekfestival Noorderslag in Groningen de prestigieuze Popprijs in ontvangst. Een vakjury van muziekkenners kent de prijs jaarlijks toe aan de artiest of band die het voorgaande jaar de grootste bijdrage leverde aan de Nederlandse popmuziek.

"Waylon heeft er zelf voor gekozen de groep te verlaten", vervolgde DeLange. "Maar maak je maar geen zorgen om hem hoor." De Twentse zangeres gaf toe er nog niet over na te hebben gedacht of een deel van de 10.000 euro die bij de prijs hoort, ook met de zanger wordt gedeeld.

DeLange zei bijzonder blij te zijn met de erkenning. "We hebben een hele enerverende periode achter de rug. Dit komt precies op de grens waarop we terugkijken op wat we allemaal hebben meegemaakt en werken aan een nieuw hoofdstuk."

Gitarist JB Meijers vertelde de Popprijs een mooie bekroning te vinden op het afgelopen jaar. "En nu gaan we aan de slag met het nieuwe album."

De twee nieuwe Common Linnets-muzikanten biechtten op dat ze vooraf best een beetje opzagen tegen de traditionele 'bierdouche' die de winnaar van de Popprijs vanuit het publiek in De Oosterpoort ontvangt. "Maar gelukkig ving Ilse alles voor ons op." Ilse: "Jullie zijn watjes!"