Bevrijdingsfestivals beginnen later

In diverse plaatsen zijn dinsdag Bevrijdingsfestivals in verband met het slechte weer een paar uur verschoven. In Amsterdam ging de bouw van de pontenbrug over het IJ in Amsterdam niet door. Het zou te gevaarlijk kunnen worden voor de wandelaars over de brug.

Vanuit het zuidwesten trekt een strook van harde wind, hagel en regen over het land. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. Weerbureaus meldden lokaal wolkbreuken. Als de buien voorbij zijn getrokken, is het in het hele land een stuk koeler.

In Assen en Almere zouden beide festivals om 12.00 uur van start gaan. Dat gebeurt nu een paar uur later. Ook in Zwolle begint het feest later. De organisatoren van het feest in Groningen vragen het publiek voorlopig niet naar het festivalterrein te komen.

In Wageningen gaat de parachutistendropping niet door. Onweersbuien gooien daar roet in het eten. Het bevrijdingsconcert in Oldenzaal is eveneens afgelast in verband met de slechte weersomstandigheden. Het zou worden gehouden op de Groote Markt.