Danny de Munk kruipt weer in huid van Ciske

Danny de Munk is weer terug bij waar het allemaal begon. Vanaf november staat de nu 45-jarige Danny op het toneel als Ciske de Rat, een remake van de musical uit 2007. Dat meldt De Telegraaf.

De carrière van de geboren Amsterdammer begon in 1984, toen de 14-jarige Danny de hoofdrol speelde in de film Ciske de Rat. Later kwamen er rollen in diverse musicals van Joop van den Ende, tot hij in 2007 weer in de huid van Ciske kroop, in de musical naar de boeken van Piet de Bakker. De samenwerking met Van den Ende liep tijdens deze productie stuk en uiteindelijk ging de rol van Ciske naar verschillende andere acteurs.

Danny heeft het aan Carlo Boszhard te danken dat er een hernieuwde samenwerking met Van den Ende tot stand kwam. De goede vriend van De Munk regelde een ontmoeting tussen de twee die goed uitpakte, vertelt Danny in De Telegraaf. Nadat Van den Ende hem had gepolst voor de rol van de volwassen Ciske, nam Albert Verlinde de leiding van Stage Entertainment over. Deze wist Danny uiteindelijk over de streep te trekken.

De Munk speelt in de musical Ciske de man, net als in de eerste versie uit 2007. De muziek van Henny Vrienten blijft en zal mogelijk alleen iets worden aangepast aan deze tijd. De voorstelling gaat op 20 november in première in het DeLaMar in Amsterdam en daarna het hele land door.