Moszkowicz kreeg als politicus last van zijn geweten

Bram Moszkowicz heeft principes. Hij is weggegaan als leider van de politieke partij Voor Nederland (VNL) nadat hem daar was gevraagd te pleiten voor de doodstraf. "Er gebeurden dingen waarvan het onderbuikgevoel mij zei: er klopt hier iets niet", aldus Moszkowicz. Zo vroeg VNL hem te pleiten voor de doodstraf. "Ik zei: jullie weten dat ik daar niet een voorstander van ben. Nee, zeggen ze, dat zijn wij ook niet, maar het trekt stemmen." Dat was voor Moszkowicz naar eigen zeggen een van de redenen om af te haken bij de partij. Hij zegt dat zondag in het tv-programma Business Class, waarvan zaterdag al een fragment naar buiten werd gebracht. Volgens Tweede Kamerlid Joram van Klaveren, die de taken van Moszkowicz voorlopig heeft overgenomen, is VNL absoluut niet voor de doodstraf. "Het is flauwekul. Lariekoek. Wij zijn niet voor de doodstraf, nooit geweest ook."

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Hij is weggestuurd. Logisch, wie wil zo’n pedante betweter in zijn partij hebben.

 2. Peter Maassen

  Gelukkig is hij vertrokken, zodra een politicus met zijn onderbuik gaat denken in plaats van met zijn hersenen kan het alleen maar fout gaan….

 3. Petercas

  Advocaat en geweten mmmm

 4. Floris Vrijdag

  Harry Mens “interviewt” alleen mensen die ervoor betalen…

 5. Raymond de Greef

  Het geweten van Moszkowicz heet GELD!!!

 6. kwikfit

  Ik heb de indruk dat zijn geweten in zijn portemonnee zit

 7. Templein

  Die man denkt dat je met zelfgekozen woorden en een verzonnen verhaal de wereld naar je hand kunt zetten.

 8. Jaap Aap

  Je kunt geen last krijgen van iets dat je niet hebt. Blijkt wel uit de manier waarop hij zijn klanten behandelde. Mocht hij dat ontkennen dan is hij dus gewoon een ordinaire oplichter en dief.

  Linksom of rechtsom, niet geschikt als partijleider

Reacties niet toegestaan