Elijah Wood: “Hollywood bestaat uit een pedofielennetwerk”

Elijah Wood (35) kennen we van zijn rol als Frodo in 'The Lord Of The Rings'. Hij brengt nu naar buiten dat jonge acteurs in Hollywood massaal seksueel misbruikt worden.

Wood was acht toen zijn carrière in Hollywood begon. "De enige reden dat ik gespaard bleef, is dat mijn moeder mij beschermde", vertelde hij aan The Sunday Times. "Maar ik heb me gerealiseerd dat het waarschijnlijk nog steeds gebeurt."

In Hollywood doen al jaren geruchten de ronde dat jonge acteurs er ten prooi vallen aan pedofielen die beschermd worden door belangrijke figuren. Wood bevestigt dat. "Als je onschuldig bent en niet veel van de wereld kent, maar toch succesvol wil zijn, zullen mensen met slechte bedoelingen je als een prooi zien. En de slachtoffers hebben niet zo'n luide stem als de mensen met macht, dus ze durven niets zeggen."

De acteur vergelijkt de situatie met het Jimmy Savile-schandaal, de presentator die vijftig jaar lang zijn gang kon gaan in Groot-Brittannië en tientallen jongeren misbruikte. "Hetzelfde gebeurde in Hollywood", aldus Wood. "Er was en is duidelijk iets groots aan de gang, iets georganiseerd. Er is een donkere onderliggende stroming, en er zijn heel wat slangen in deze industrie."

Bron(nen):   De Morgen