Sylvana Simons heeft last van haatzaaierij

AMSTERDAM - Sylvana Simons kan geen krant of internetsite openen zonder daar allerlei onwaarheden over zichzelf te lezen. "Ik heb de afgelopen vier weken bijna geen waar woord over mezelf gelezen", zegt de presentatrice in Trouw. Daar heeft ze naar eigen zeggen behoorlijk last van in het dagelijks leven.

"Ik zou vier tot vijf keer getrouwd zijn geweest en alleen maar rijke witte mannen hebben gehad, van wie ik maandelijks ook nog flinke sommen geld ontvang", somt Sylvana op. "De werkelijkheid is dat ik één keer getrouwd ben geweest en ik toen hoofdkostwinner was. Ik heb altijd heel goed voor mezelf en mijn kinderen kunnen zorgen."

Sylvana is sinds vorige maand actief voor de politieke beweging DENK. Daar heeft ze bewust voor gekozen, zegt ze. "Ik merk dat er behoefte is aan een nieuw geluid, genuanceerder, met een ander perspectief."

"Heel veel mensen vinden het oké om 'minder minder' te roepen. Het is te simpel om te zeggen dat alleen domme mensen zo denken, het zit in alle lagen van de bevolking", aldus Sylvana. "Je moet die mensen ook niet wegzetten als Tokkies, alsof hun mening er niet toe doet."

"Het zou die mensen verbazen als ze wisten in hoeveel dingen we het eens zijn", gaat ze verder. "Maar er is ze verteld dat ze niet naar mij moeten luisteren, want ik ben een golddigger en vijf keer getrouwd en ik kom alleen naar de Kamer voor het wachtgeld. Zo werkt haatzaaien."

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Met Sylvaandacht Simons hoeven we echt geen medelijden te hebben. Wie zo ijdel is om zich bij Erdogan’s genocideontkennerspartij aan te sluiten verdient het om keihard uitgelachen te worden.

 2. RHK

  Mevrouw Simons weet heel goed dat als je in de publiciteit gaat treden dat daar ook bij komt kijken dat er over je geschreven en gepraat zal worden : positief en negatief.
  Ze is tenslotte VJ geweest en dus TV-geil : begin nu niet te zeuren dat er nare dingen over je geschreven worden als je met jouw hoofd domme en haatzaaiende dingen op TV gaat roepen.

 3. Blargh

  ex VJ doet huilie huilie omdat er iets fout in de AD staat?
  AANDACHTSHOER !!

 4. Raymond de Greef

  Deze dame vraagt er zelf om ,totaal geen medelijden mee ,eerst probeert ze Zwarte piet omzet te helpen en nu grijpt ze alles aan om alles te verdraaien in discriminatie ,daarbij is discriminatie niet goed maar zo oud als de mensheid ,en wanneer je wat minder kwetsbaar opstelt heb je er geen of minder last van vele getinte Nederlanders vieren Sinterklaas ,dus Silvana als je er zo, n moeite mee hebt je mag vrijwillig vertrekken naar een land waar jij denkt dat het beter is maar stop met de Nederlanders als racisten weg te zetten.
  Dan krijg je ook wat minder commentaar op je zielige leventje!

Reacties niet toegestaan