Yvon Jaspers helpt boeren weer aan de vrouw

Yvonne Jaspers heeft weer vijf vrijgezelle boeren gevonden die hunkeren naar de liefde. Zondag 28 augustus stelt ze de heren voor in ‘Boer zoekt vrouw internationaal’, maakte KRO-NCRV donderdag bekend.

“Het waren bijzonder afwisselende reizen die we hebben gemaakt”, zegt Yvon. “We gingen van arm naar rijk en van storm naar hitte. Wat zo mooi is, is dat we natuurlijk naar de plekken gaan waar het voor boeren paradijselijk is. Niet naar de grote steden, zeker niet naar de toeristische plaatsen, maar juist naar de ruimte en naar de vrijheid. Het is alsof we in elk land de Achterhoek of Brabant opzoeken.”

Hoewel ze weer heel wat kilometers af moest leggen, voelde het op elke boerderij vertrouwd voor Yvon. “Je ziet van alle landen het boerenleven. Ook al vlieg ik naar de andere kant van de wereld, uiteindelijk zit ik bij een Nederlandse boer aan de keukentafel en voelt het erg vertrouwd.”

Lef

Volgens de presentatrice hebben de vijf boeren stuk voor stuk veel lef. “Ze hebben het aangedurfd om, soms zelfs in hun eentje, alles achter zich te laten en hun grote boerendroom te verwezenlijken. Ze hebben ook het lef om zich open en eerlijk te laten zien.”

De boeren zijn geselecteerd uit ruim honderd aanmeldingen en variëren in leeftijd van begin twintig tot in de vijftig. “Er is voor elke vrijgezelle vrouw met interesse in het boerenleven wat wils. De leeftijden, de karakters, de landen en bedrijven zijn allemaal zo verschillend dat er zeker iemand tussen moet zitten waar je hart sneller van gaat kloppen.”