Saskia Noort ziet keerzijde van single zijn

Saskia Noort vindt het leven makkelijker nu ze vijftig is. "Ik denk niet meer bij elke tegenslag: o jee, dit is het einde van de wereld. Eerder: aan vervelende fases komen ook een einde'', vertelt de jarige aan het AD.

"Ik ben nu single en dat is lang niet altijd leuk: thuiskomen in een leeg huis. Net zo min als ziek zijn in je eentje. Of tijdens oud en nieuw tussen de zoenende stellen zitten. Dan voel ik mij eenzaam. Maar ik zie de keerzijde: ik heb vrijheid. Ik bepaal hoe ik mijn nieuwe huis inricht en wanneer ik op vakantie ga en op welk tijdstip ik keihard wil werken."

Saskia noemt het ingewikkeld te daten op haar leeftijd. "Er is niks mis met datingsites, maar ik kom uit een tijd dat je een partner nog op een andere manier ontmoette. Daardoor voelt daten nu als een sollicitatiegesprek. Als ik vriendinnen hoorde zeggen: 'doe mij maar een kat, Netflix en een fles wijn', dacht ik: als ik dat stadium maar nooit bereik. Maar ik vrees dat mijn leven daar nu toch enigszins op lijkt. Hoewel: ik zit goed in mijn vel."