Kathy Griffin onder vuur om onthoofdingsfoto Trump

Kathy Griffin kreeg dinsdag de wind van voren nadat ze een foto twitterde van een onthoofde president Donald Trump. De betreffende foto was uit een video waarin de 58-jarige comedienne een nagemaakte kop van een onthoofde Trump, ernstig bebloed, omhoog houdt. Verschillende Amerikaanse politici noemden de foto onsmakelijk. Griffin verwijderde de foto en bood haar excuses aan.

De bewuste foto is van een video die is gemaakt tijdens een fotoshoot van de onthoofding van Trump. Griffin lijkt zich in de video wel degelijk te beseffen dat het om een controversiële actie gaat. "We zullen naar Mexico moeten verhuizen want hiervoor gaan we de gevangenis in", zegt Griffin. De actrice en comédienne is een vocale tegenstander van de Amerikaanse president.

Griffin maakte in eerste instantie duidelijk dat ze met de foto niet wilde oproepen tot geweld. "Vanzelfsprekend keur ik alle vormen van geweld door mijn fans af. Ik drijf slechts de spot met de chef", twitterde ze. Maar de kritiek nam verder toe en al snel was de controverse het gesprek van de avond op verschillende Amerikaanse televisiekanalen.

De zoon van Trump, Donald Trump Jr., noemde de foto en het bericht weerzinwekkend. "Walgelijk maar niet verrassend. Dit is links vandaag de dag. Dit vinden ze acceptabel. Stel je voor dat een conservatief dit zou hebben gedaan met Obama toen hij president was", twitterde Trump Jr. Ook de dochter van Hillary Clinton, Chelsea Clinton, nam afstand en kwalificeerde de actie van Griffin als "laag-bij-de-gronds".

Excuses


Laat op de avond ging Griffin alsnog door het stof. Via een videoboodschap op Twitter maakte ze excuses. "Het spijt me. Ik ben te ver gegaan. Ik zat fout", las het twitterbericht. "Ik heb veel fouten gemaakt in mijn carrière en ik zal doorgaan, maar ik vraag jullie vergiffenis", aldus de comédienne.