Herinrichten Witte Huis kost bakken met geld

Donald Trump geeft bakken met geld uit aan het herinrichten van het Witte Huis. Dat meldt NBC op basis van overheidsdocumenten. De president laat meerdere kamers opknappen en heeft nieuwe meubels laten maken. In totaal gaf Trump gedurende zijn eerste 9 maanden als president 1,75 miljoen dollar uit aan de herinrichting.

Zo liet Trump tapijten maken ter waarde van 17.000 dollar en bestelde hij voor 5.000 dollar aan behang. Ook liet de president een nieuwe vergadertafel maken bij hetzelfde bedrijf dat er een vervaardigde voor Richard Nixon. "Al betaalde Nixon wel zelf voor zijn nieuwe vergadertafel", meldt het bedrijf op zijn website.

Uit de documenten is niet duidelijk welke vertrekken in het Witte Huis onder handen zijn genomen door Trump. Volgens zender NBC kan het ook gaan om het woongedeelte van het Witte Huis, waar de president en zijn gezin dagelijks verblijven.

Overigens is Trump niet de eerste president die de ambtswoning flink onder handen neemt. Barack Obama gaf in zijn eerste jaar 1,5 miljoen dollar uit aan het herinrichten van het Witte Huis, al betaalde Obama een deel van de kosten uit eigen zak.