‘Ik ruimde Harvey’s gebruikte condooms op’

Sandeep Rehal, de voormalig assistent van de gevallen Hollywood-producer Harvey Weinstein, klaagt haar oude baas, The Weinstein Company en het management van het bedrijf aan. De reden is dat de vrouw jarenlang, letterlijk, het vuile werk voor Weinstein moest opknappen, zoals zijn gebruikte condooms opruimen. In een uitgebreid juridisch document op Page Six wordt expliciet ingegaan op de klusjes die Sandeep moest klaren.

Zo staat er onder meer dat Harvey's assistent zijn injecties tegen erectiestoornissen moest bewaren in haar bureaulade, sperma van zijn kantoorbank moest afvegen nadat hij daar seks had gehad en schoon ondergoed voor hem moest neerleggen. Ook diende Sandeep een lijst met namen bij te houden van 'beschikbare' vrouwen en als haar baas een vrouw zou ontmoeten in een hotel, moest ze discreet zijn erectiemedicijnen in zijn jasje stoppen.

Zelf werd ze ook betast door de producent; wanneer ze in de auto zaten ging hij met zijn hand tussen haar benen. Toen ze broeken aantrok in plaats van rokken, maakte Weinstein daar een opmerking over: "Je kleedde je eerst zo leuk, wat is dit nou?" Vaak kleineerde hij Sandeep, door haar duidelijk te maken 'dat ze niets voorstelde' en dat hij bepaalde of ze zou slagen in deze business.

Wat Rehal exact eist aan schadevergoeding is nog niet bekend, maar de woordvoerder van Weinstein ontkent de aantijgingen. "Zijn advocaten zullen aantonen dat deze beschuldigingen niet waar zijn."