Macaulay Culkin geeft zeldzaam interview: “Met de feestdagen blijf ik binnen”

Macaulay Culkin, de wereldberoemde hoofdrolspeler van Home Alone, bleef jarenlang in de luwte. Nu geeft hij bij Ellen Degeneres een opvallend openhartig interview.

De inmiddels 37-jarige acteur speelde toen hij een jaar of tien was Kevin in Home Alone. Hoe lang dat ook geleden is, hij wordt er nog steeds aan herinnerd vertelt hij. “Mensen vragen me nog altijd of ik ‘Home Alone’ met hen wil kijken. Dat vind ik tegelijk vleiend en creepy”.

Tijdens de feestdagen blijft hij het liefst zoveel mogelijk binnen. “Ja, kerst en nieuwjaar, dat is mijn seizoen he… Dan probeer ik zo weinig mogelijk buiten te komen, nee serieus. Ik probeer echt minder uit te gaan in die periode.”

Het is opmerkelijk dat hij nog zoveel wordt herkend. “Het is zowel een zegen als een vloek. Ik kan naar elk goed restaurant, zonder te reserveren, maar  als ik daar ben staart iedereen me aan.”

Culkin vertelt hoe hij op zijn veertiende plots stopte met acteren. “Ik had er genoeg van. Ik had veertien films in zes jaar gemaakt en was altijd weg van huis en school. Ik verlangde er naar om tussen leeftijdsgenoten op de middelbare school te zitten. Het was het slimste dat ik kon doen.”

Culkin was opvallend ontspannen en opgewekt. Er werd dan ook niet gesproken over de drugsproblemen die de acteur jarenlang achtervolgden. Wel zegt hij nog dat hij nooit meer de bekende gezichtsuitdrukking van Kevin in Home Alone doet.  “Mensen vragen dat nog steeds. Maar dan zeg ik nee, ik ben nu 37, kom op.”