Emoties om Inès: Willem Alexander doet het anders dan Beatrix

Beroemd
zaterdag, 16 juni 2018 om 8:00
schermafbeelding 2018 06 16 om 075755
Koning Willem-Alexander maakte er geen geheim van dat hij Maxima had gemist bij zijn staatsbezoeken aan de Baltische staten. "Ik heb mijn maatje gemist". Zijn maatje kon niet mee vanwege de zelfgekozen dood van haar zusje Inès. Het koningspaar heeft geen geheim gemaakt van de droefenis daarover. In De Volkskrant wijst Jan Hoedeman op het verschil in omgang met emoties tussen Willem Alexander en zijn moeder.
"Het verschil kan niet groter zijn. Koningin Beatrix is de avond van 1 december 2004 bij de uitreiking van de Prins Clausprijzen. Er sluipt een militaire adjudant naar voren, die in haar oor fluistert dat haar vader prins Bernhard zojuist is gestorven. Beatrix blijft zitten en geeft geen krimp.
Even later wordt zij ten dans gevraagd door een prijswinnende Braziliaanse zanger Carlinhos Brown. De koningin danst met de winnaar die getooid is met zwierige dreadlocks. Zij verlaat aan het eind van de feestelijkheden de bijeenkomst, niemand zal iets merken tot het officiële communiqué van de RVD er is. Het is haar ijzeren taakopvatting: controle houden en geen emoties tonen."
Beatrix deed in functie alsof persoonlijke emoties niet bestonden. Willem Alexander doet dat anders
Bron(nen): Volkskrant