RTL weigert rolstoelgebruiker bij The Voice

RTL Nederland heeft zich de laatste weken niet van haar beste kant laten zien. De zender weigert tot drie keer toe rolstoelgebruiker Tanja Erpelinck bij de opnames van 'The Voice of Holland'. De vrouw wil dolgraag een liveshow van de talentenshow bijwonen, maar volgens RTL is er geen plaats voor haar vanwege 'de hoogteverschillen in het decor'. In het AD vertelt ze: 'Ze kunnen bij de inrichting van zo'n studio en het ontwerp van het decor toch rekening houden met mindervaliden? Ik ben bij Laat de Leeuw van Paul de Leeuw geweest, bij BNN's Ranking The Stars, bij de voetbalwedstrijd van PSV tegen AZ en bij concerten in Ziggo Dome en Gelredome: ik was altijd welkom. Dan moet het bij The Voice toch ook kunnen?'

Bron(nen):   AD      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Hans_Vermeulen

    Ik denk wat ze niet hardop willen zeggen dat een wielstoel commercieel niet interessant genoeg is. En daar doen zij het toch voor, of niet? En trouwens wij ook, wij kijken er immers naar.

  2. Edward_II

    Het is natuurlijk niet ‘pc’ om iets negatiefs over gehandicapten te zeggen, maar ik vind dit asociaal. Er wordt in onze maatschappij ontzettend veel gedaan om mindervaliden te accommoderen, zodat zij veel zelfstandig of met weinig hulp kunnen doen. Het gaat hier echter om vermaak, niet om een levensbehoefte. Prachtig als de aanbieder dan ook alles voor mindervaliden toegankelijk maakt, maar onredelijk om dit te eisen. Juist als persoon met beperkingen zou je begrip moeten kunnen opbrengen dat ook een ander beperkt kan zijn in wat hij voor je kan doen.

Reacties niet toegestaan