Steve Jobs was een nare man en liefdeloze vader

Steve Jobs was een genie, maar ook een vervelende man om mee te leven en werken en heel heel beroerde vader. Lisa Brennan-Jobs (40) was de dochter die hij niet wilde,  het gevolg van slechte seks, waarvan hij eerst volhield dat ze onmogelijk zijn dochter kon zijn (‘ik ben onvruchtbaar’) en die hij pas een beetje als vader behandelde toen de rechter dat had bevolen.

In een nieuw boek vertelt Lisa ) nu alles over haar gespannen relatie met haar vasder.  Ze ontdekte toen hij eindelijk en door de rechter gedwongen een beetje in haar leven kwam dat hij erg koud, kritisch en onvoorspelbaar kon zijn. Op een dag vond ze het lef om haar vader te vragen of ze zijn wagen kon krijgen als hij hem niet meer gebruikte. Het antwoord was fel. “’Zeker niet’, zei hij op zo een zure en bijtende manier zodat ik wist dat ik een fout had gemaakt. Je krijgt niets. Begrijp je? Niets. Je krijgt niets.”

De eerste jaren – Jobs was al miljonair – moest haar moeder allerlei baantjes tegelijk nemen om in leven te blijven.  Tegen de tijd dat de Lisa 7 jaar was, waren ze maar liefst 13 keer verhuisd. Haar vader liet zich één keer per maand zien. Hij reed met een zwarte Porsche cabrio, terwijl zijn ex en zijn dochter moesten ploeteren om te overleven.

“Ik was een smet op zijn spectaculaire blazoen. Ons verhaal paste niet in dat van grootsheid en deugd dat hij voor zichzelf zag. Mijn bestaan was een vlek op zijn successtory”

Jobs trouwde later en kreeg ‘echte’ kinderen.

Bron(nen):   HLN  Mashable