Politie gaat Gosschalk horen over ‘zedenfeit’

Voormalig castingdirecteur Job Gosschalk wordt op korte termijn als verdachte gehoord over een aangifte die tegen hem is gedaan over een mogelijk zedendelict. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak in onderzoek nadat er een aangifte en melding over hem waren binnengekomen.

Het onderzoek bevindt zich volgens een woordvoerder van het OM, die alleen spreekt over een ,,mannelijke castingdirector'', in een afrondende fase. Nadat de verdachte is gehoord, volgt er een beslissing over of Gosschalk wordt vervolgd. Over de inhoud van het vermeende ,,zedenfeit'' kan de woordvoerder verder niets zeggen.

Job Gosschalk kwam eind vorig jaar in opspraak in navolging van de internationale #MeToo-beweging. Hij kwam in het nieuws wegens beschuldigingen van acteurs over seksueel wangedrag en heeft erkend dat hij grenzen heeft overschreden. De castingdirecteur legde daarop zijn werk neer en droeg zijn aandelen in castingbureau Kemna Casting, waar hij mede-eigenaar van was, over aan de zittende directie.

De zaak kwam aan het licht na een publicatie in Nieuwe Revu en onderzoek van RTL Boulevard, die zich baseerden op de verhalen van een hele reeks acteurs. Gosschalk maakte veel succesvolle films, tv-series en theaterproducties.