Zo leugenachtig is tv: ‘MTV Cribs’ blijkt compleet in scène gezet

MTV Cribs was ooit een van de populairste shows op de muziekzender: grote Hollywoodsterren boden een kijkje in hun reusachtige villa’s en toonden hun bezittingen. Tenminste dat dacht je. Nu, twintig jaar later, blijkt alles nep te zijn geweest.

De zaak kwam aan het licht toen zangeres JoJo bekende dat ze destijds het huis van haar opa had geleend voor het programma. “Ik was constant op tour, dus ik leefde eigenlijk in hotels en uit een reiskoffer. Dat was mijn huis niet, en dat waren niet mijn spullen. Alles was van mijn opa. En alles was dus ook gelogen”, zegt ze daar nu over.

En ze is niet de enige die niet haar eigen huis toonde in de show. De meeste villa’s die in het programma te zien waren, werden slechts voor een dag gehuurd. Zo was het huis van rapper Ja Rule niet van hemzelf, maar had hij het enkel afgehuurd om er een groot feest te geven.

Robbie Williams gebruikte niet eens een echt huis voor de opnames en huurde acteurs in die zijn personeel moesten spelen. Rapper Redman wilde zijn eigen huis gebruiken, maar mocht dat niet van het programma. Het was niet spectaculair genoeg. “Ze wilden iets mooiers. Ze wilden een huis met een dubbele deur die ik kon openzwaaien. Mijn eigen woning was veel kleiner en ik had geen tijd om grondig te poetsen.”

Ook de indrukwekkende wagenparken die in de show voorbij kwamen, waren allemaal nep. Bij 50 cent waren alle sportauto’s gehuurd net als bij rapper Bow Wow.

Bron(nen):   HLN