Beroemde bergbeklimster stort in ravijn en overlijdt

Beroemd
dinsdag, 22 januari 2019 om 12:13
welingelichtekringen header 1
Een beroemde bergbeklimster, die bekend stond om haar bikinifoto's op bergtoppen, is overleden na een val in een ravijn tijdens een solotrektocht.
De Taiwanese Gigi Wu was nog in staat om de hulpdiensten te bellen, maar door slecht weer konden zij niet snel genoeg ter plaatse komen, aldus lokale media. Naar alle waarschijnlijkheid is de 36-jarige sportvrouw gestorven aan onderkoeling. Ze was een populair figuur op social media. Op haar Facebookpagina wordt ze een inspirerende hiker genoemd.
Wu was in haar eentje bezig met een meerdaagse toer door het Yushan National Park. Daar vind je de hoogste bergen van Taiwan met pieken tot wel 4.000 meter. Hoewel ze beroemd is geworden met kiekjes van zichzelf in bikini op bergtoppen was ze ook een ervaren hiker, die altijd de juiste uitrusting bij zich had en voorzorgsmaatregelen nam. Het ravijn waar ze in viel was dertig meter diep. Toch wist ze nog met een satelliettelefoon de hulpdiensten te waarschuwen. Ze zei dat ze gewond was en zich niet kon bewegen, maar door het slechte weer slaagde een reddingshelikopter er tot drie keer toe niet in om haar te bereiken. Uiteindelijk werd er een reddingsmissie te voet op touw gezet, maar kwam de hulp te laat. Haar lichaam werd maandag gevonden, nadat het de nacht ervoor rond het vriespunt was geweest. Vermoedelijk is ze dus onderkoeld geraakt en overleden.
Bron(nen): BBC