Dochter van Joop van den Ende komt met musical over ‘Lady Di’

Medialane, het bedrijf van Iris van den Ende, werkt aan een musical over de in 1997 omgekomen Britse prinses Diana. Het stuk, From Diana With Love, is haar eerste zelfgemaakte Nederlandse productie en moet eind 2020 of begin 2021 in de theaters te zien zijn, zo maakt de dochter van Joop van den Ende zaterdag bekend in De Telegraaf.

"Het idee voor deze voorstelling is dat het verhaal van Diana door de ogen van haar kinderen verteld wordt. Op een realistische manier voert zij gesprekken met William en Harry, zij bemoeit zich met hun partnerkeuze, we hebben een manier gevonden waarop dat zeker gaat werken", zegt Iris. Behalve de prinsen komen ook hun vrouwen Kate en Meghan in de voorstelling voor.

Het script wordt momenteel geschreven door Dick van den Heuvel, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. "De afgelopen maanden hebben we het plan stil gehouden, maar nu ik de eerste twintig pagina’s aan dialogen en ideeën van hem heb gelezen, weet ik zeker dat het gaat werken. Het is smullen. En we gaan het ook gewoon dóen", aldus Iris. "Er was negentien jaar geleden een one-woman-musical over Diana met Vera Mann. Maar inmiddels weten we zoveel meer over haar. Er is alle reden nu juist een veel grotere, nieuwe show rond haar te maken. Het verhaal vanuit het 'nu' vertellen, dat is nooit eerder gebeurd. Dat idee maakt dat het heel bijzonder kan worden, ik stel me er veel van voor."

Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. "Zover zijn we nog láng niet. Qua planning zitten we nu pas in de schrijversfase. Wat ik wel weet, is dat het in elk geval een heel ervaren actrice zal moeten zijn. (...) Maar wie? We hebben nog geen idee."