“John Travolta probeerde overleden zoon tot leven te wekken”

John Travolta is fanatiek aanhanger van de Scientology-kerk. Met technieken die hij daar had geleerd, zou hij hebben geprobeerd om zijn dode zoon tot leven te wekken. Dat beweert althans Sam Domingo (51) oud-schoondochter van de beroemde tenor Plácido Domingo (78).

Sam Domingo was zelf tot 2011 lid van de Scientology-gemeenschap. Toen ze besloot om eruit te stappen werd ze bedreigd door de leiders van de sekte. “Ik weet dat ze deze onthullingen niet graag zullen lezen, maar ik laat me door niemand chanteren”, zegt ze tegen Primo. “John en zijn vrouw Kelly waren met hun twee kinderen, Ellen Bleu en Jett (toen 16, red.) naar de Bahama’s afgereisd om er samen het nieuwe jaar 2009 in te luiden”, begint ze.

“Tijdens een epilepsieaanval is Jett met zijn hoofd tegen de rand van het bad terechtgekomen, waarbij hij om het leven kwam. Ik weet niet of hij al dood was toen John hem in de ambulance vergezelde naar het ziekenhuis, maar John heeft toen, volgens een typisch Scientology-ritueel, de Thetan (onsterfelijke ziel, red) bevolen om terug te keren naar Jetts lichaam. Dat deed hij meerdere keren, ervan overtuigd dat hij in zijn opzet zou slagen. Helaas is dat niet gebeurd.”