Ruud de Wild kon niet genieten. Mocht niet van God

Ruud de Wild is al heel lang succesvol. Maar hij vertrouwde er niet op en hij had ook weinig plezier. Dat vertelt hij aan De Volkskrant. Het zat ook niet mee. "

De Wild is de op een na jongste uit een gezin van elf kinderen. Zijn ouders zijn lid van een streng geloofsgenootschap, onderdeel van de Pinkstergemeente, hun kinderen worden opgevoed met angst voor het einde der tijden. Het vormt De Wild, die zijn jeugd pas onder ogen ziet in de therapiesessies die volgen op de moord op Pim Fortuyn in 2002: hij had de politicus net geïnterviewd voor zijn radioshow op 3FM en staat op het parkeerterrein naast hem, als Volkert van der Graaf Fortuyn doodschiet.

Een jaar later krijgen De Wild en zijn vrouw Tatum Dagelet een dochter (Toy Travis), weer een jaar later gaan de twee uit elkaar. Ook zijn tweede huwelijk, met Aafke Burggraaf, eindigt in 2014 in een scheiding. Live op de radio zegt hij daarover: 'Mijn vrouw is mij zat. En heeft er geen zin meer in. Dat is eigenlijk best wel terecht. Ik ben er te weinig geweest voor haar en mijn kinderen.' In datzelfde jaar wordt zijn hardnekkige stalker veroordeeld tot een gevangenisstraf, begint hij een nieuwe relatie, verliest zijn baan bij Radio 538 en overlijdt zijn vader plotseling.' Pas de laatste jaren heeft hij plezier.

'Ja. Daar heb ik vrij lang over gedaan. Tot die tijd had ik altijd haast, omdat ik dacht dat het einde eraan zat te komen. Ineens hoefde dat niet meer.' Cynisch: 'Gelukkig kwam toen Fortuyn er nog even tussendoor.' Terwijl hij opstaat, en naar het aanrecht loopt: 'Maar laten we even een hupje in de tijd maken: de laatste jaren heb ik vooral veel zegeningen. Ik vind mezelf eindelijk leuk. Dat is nooit eerder zo geweest.'

"Mijn ouders hebben ons zo opgevoed, omdat ze dachten er goed aan te doen. Een van de ergste dingen die je kunt doen is angst in kinderen stoppen, maar ze deden dat niet om ons kapot te maken. Ik kan er nog steeds boos om zijn. Maar ik heb er niet meer dagelijks last van. En nu ik zelf vader ben, kan ik het met mijn eigen kinderen anders doen. Zij weten dat ze bij mij altijd veilig zijn. Terwijl voor míjn ouders het geloof altijd groter was.'

En Olcay Gulsen?

“We werden opgejaagd door de pers, kregen amper tijd samen iets op te bouwen en toen overleed haar ex. Voor allebei was het beter om rust te nemen, overzicht te krijgen.”

Hoewel het koppel uit elkaar is, is de dj nog steeds erg positief over zijn ex. Over de huidige stand van hun relatie wil hij echter niets kwijt. “Ik denk dat wij iets voor elkaar zijn waar we de woorden nog niet voor hebben gevonden.”

Ruud vertelt daarnaast dat Olcay het gevoel van ‘voor elkaar gaan’ bij hem heeft aangewakkerd. “Ik voelde me veilig bij haar. Het lijkt me te gek om een relatie te hebben voor altijd, waarin je elkaar trouw bent en je onvoorwaardelijk geeft.”

Bron(nen):   Volkskrant Magazine