'De vergelijking tussen Van Gaal en Mussolini ging wel wat ver'

Beroemd
dinsdag, 17 juni 2014 om 6:57
genee maakt zich niet druk om dalende cijfers1402981214
VI Oranje moet bijna dagelijks qua kijkcijfers het onderspit delven tegen Studio Brasil van de NOS. Bij de EK van 2 jaar geleden won het programma van RTL de meeste avonden van de NOS, maar daarvan is nu geen sprake. Ook niet bijna. Presentator Wilfred Genee ziet wel een verband tussen de kritiek op het programma en de dalende kijkcijfers. "We lopen al 15 jaar op een dunne richel. Daar kukel je weleens vanaf", zegt hij tegen het AD.
Dat de heren aan tafel niet al te positief zijn geweest over Louis van Gaal helpt waarschijnlijk ook niet mee. "Tja, Derksen is niet bepaald lid van de Van Gaal-fancub. Hij zei niet dat het een waardeloze trainer is, hij vindt het een vreselijk mens. Die vergelijking met Mussolini ging wel wat ver. En dat overheerst nu bij mensen."
Genee meent dat de prestaties van Oranje van twee jaar terug op het EK er ook mee te maken hebben. "Dat relativerende van ons paste goed bij de sfeer van toen. Nu zijn we niet wezenlijk anders. Met onze stijl loop je wel de kans op veel kritiek." Derksen ziet dit toch anders. "Opportunistisch geneuzel van supporters die hun onderbuikgevoelens laten spreken."
De nationale bromsnor heeft daarnaast moeite met de wisselende tijdstippen van het programma. "Ik moet nu aan mijn eindredacteur vragen wanneer we op televisie komen!".