Morrissey ondervraagd door CIA

Beroemd
door anp
maandag, 18 december 2017 om 22:06
morrissey ondervraagd door cia1513632007
Morrissey is ondervraagd door de Amerikaanse geheime dienst. Dat claimt de zanger in een videoboodschap. De CIA zou hem op de korrel hebben vanwege uitspraken die het Duitse Der Spiegel hem had ontlokt. “Het is nog maar de vraag of ik Amerika ooit weer in kom”, zegt het oud-boegbeeld van de band The Smiths.
In het bewuste interview vroeg de journalist van Der Spiegel of Morrissey Donald Trump zou vermoorden als hij de kans kreeg. Hij noemde de huidige president van de Verenigde Staten een gezwel en zou hem doden “voor de veiligheid van het menselijke ras”. De zanger zegt dat Trump hem verder niet zoveel interesseert, maar dat de president slecht is voor de mensheid.
Die opmerkingen moest hij volgens eigen zeggen nader toelichten bij de CIA. Tijdens een recente tournee door de VS werd hij ondervraagd. “Ze waren erg aardig”, zegt hij in een acht minuten durende videoboodschap voor zijn fans. “Ik heb wel begrip voor hun positie en het gesprek verliep verder prima. Maar het was wel een direct gevolg van het interview.”
Triest
Daarna feliciteert hij Der Spiegel. “Dit was precies waar jullie op uit waren en dat is erg triest. Verder is het nog maar de vraag of ik de VS nog in mag.”
Verder gaat hij ook nog in op andere zaken uit het interview die opzien baarden. Morrissey sprak zich uit over de #metoo-discussie en het had er alle schijn van dat hij de misbruikers steunde. “Maar dat is natuurlijk niet zo dat kun je horen aan mijn stem”, zegt de zanger. Daarmee reageerde hij op de opnamen van het gesprek die door Der Spiegel zijn vrijgegeven nadat Morrissey al eerder had gemopperd op het Duitse blad.