De Belgische hoogleraar Frederic Amant, gynaecologisch oncoloog aan de K.U.Leuven, is pionier in de behandeling van zwangere vrouwen met kanker. In 2011 presenteerde hij al onderzoeksresultaten waaruit bleek dat kinderen die geboren worden uit moeders die tijdens de zwangerschap chemotherapie krijgen, daar schijnbaar weinig hinder van ondervinden. De onderzochte kinderen ontwikkelden zich normaal, maar waren op dat moment gemiddeld genomen nog maar 2 jaar. Over de effecten op lange termijn is nog niet veel bekend.
Een jonge vrouw, Lesley Cools, kreeg borstkanker toen ze 3 maanden zwanger was en kreeg chemotherapie. Ze kreeg een gezonde baby. Inmiddels is Marnix al 3 en nog steeds kerngezond. Zijn vader heeft er een boek over geschreven.
Onze Chemobaby
Vechten voor twee levens
Andy Cools
€17,50
Uitgeverij Van Halewyck
ISBN 9789461312211
Bron(nen): VTM
Wow! Mijn god zeg. Chemotherapie is altijd schadelijk! Het vernietigd je complete immuunsysteem. Het brandt gaten in betonvloeren! Er staan niet voor niets doodskoppen op de verpakkingen, waarschuwingen dat het kanker veroorzaakt!!! Omdat dat betreffende kind nu 3 is en zogeheten ‘kerngezond’ is dat geen bewijs dat chemo niet schadelijk is. Dat is beweren dat roken niet schadelijk is omdat je opa 102 is geworden terwijl hij altijd als een ketter heeft gerookt.
Nog een rokende opa dan: ik ken een dertienjarig kerngezond en prima functionerend meisje waarvan de moeder ook chemo gedurende de zwangerschap heeft gekregen. De moeder is trouwens ook nog steeds gezond. Zo’n zwangerschap zit toch fantastisch in elkaar: schadelijke stoffen worden ontzettend goed gefilterd door de placenta en voedingsstoffen enorm goed opgenomen door de vrucht, de baby krijgt altijd voorrang op de moeder. Geenszins een pleidooi om niet te proberen zo gezond mogelijk te leven tijdens een zwangerschap trouwens!
(in antwoord op grasspriet)inderdaad wat een flauwekul!!!!
(in antwoord op grasspriet)Marnix is slechts 1 van de kinderen uit het onderzoek van Prof. Amant.
(in antwoord op grasspriet)De conclusie is gebaseerd op een studie bij 70 kinderen tussen 1,5 en 18
jaar
door professor Frederic Amant e.a. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in The Lancet in 2012:
http://nieuws.kuleuven.be/node/10670
http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2811%2970363-1/abstract