Welke boeken van Vargas Llosa zijn een must?

Boeken
vrijdag, 08 oktober 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Nederland overschaduwde de zelfmoord van Antonie Kamerling het nieuws van de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur. In het 8 uur Journaal werd in een item van een minuut melding gemaakt van het feit. Zelfs NRC Handelsblad wijdde op de voorpagina slechts een kolom aan de winnaar, Mario Vargas Llosa, en zes aan de zelf gekozen dood van de acteur. Wie niettemin nieuwsgierig is geworden naar de boeken van de Peruaanse schrijver geeft een aantal kranten een lijstje met absolute aanraders. The Guardian noemt vijf meesterwerken: De stad en de honden (1963) Tante Julia en meneer de schrijver (1990) De oorlog van het einde van de wereld (1981) Het feest van de Bok (2000) Het ongrijpbare meisje (2006)
De Volkskrant die de schrijver in een profiel ‘een gepassioneerde dwarsligger’ noemt wiens beste romans 'zinderen van een diepe betrokkenheid bij de wereld', raadt ook De vis in het water (1993) aan.
Binnenkort verschijnt bij Meulenhoff zijn nieuwe roman 'De droom van de Ier', die handelt over het Congo ten tijde van Leopold II.