Uitgever doet ruig: voorpublikatie van een mooi boek

Boeken
zaterdag, 04 juni 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De wolken had ik niet gezien. Ze moeten zich verzameld hebben achter mijn rug. Ze moeten, op bevel van iets, naar voren zijn getrokken. Daar hangen ze nu in slagorde voor de boeg. Als platte kiezels, leigrijs in de lucht. Een gigantisch mobiel van wolken, zoals er vroeger ook een hing boven haar babybed. De wolken maken de ochtend donker. Ze halen het licht weg van de zee. Urenlang bescheen de maan de golven, en waakte over de boot als een nachtlamp. Maar nu is het licht uit en sta ik er alleen voor.
Het heeft even geduurd, maar uitgevers beginnen te snappen dat internet een prima middel is om publiek te interesseren, door een hoofdstuk van een boek voor te publiceren.
Hier vind je de eerste hoofdstukken van wat Welingelicht een mooie roman lijkt. Ku je vrijblijvend beoordelen dankzij die voorpublikatie. Geschreven door Volkskrant-verslaggever Toine Heijmans en met tekeningen van Jenna Arts . Lees maar, het kan. En kopen kan daarna hier: Op zee ISBN: 9789020426557 Nederlands Paperback 160 pagina's L.J. Veen €18,95