Interactief panorama: New York zoals je het nooit eerder zag

Het is adembenemend beeld vanuit een uniek perspectief; het interactieve panorama dat het mogelijk maakt boven Manhattan te vliegen, terwijl je thuis op de bank zit. Dit fabuleuze project werd vervaardigd door de Russische Sergey Semenov die vanuit de helicopter duizenden panoramische foto’s van New York maakte en bijeen voegde. Hij won hiermee deze week een belangrijke panoramische fotografieprijs: the International Pano Award. Klik hier of op de foto om de panoramische foto te openen. Zie ook de fantastische foto’s van de andere deelnemers aan the International Pano Award.

Bron(nen):   Airpano  Daily Mail    

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Heerlijke site, dat Airpano. Goed voor minstens een uurtje klikken, kijken en verwonderen.

 2. John

  Prachtige beelden, alleen die pianist verveelt binnen 1 minuut

 3. janneke123

  Waarom weer die verschrikkelijke stad met het meest achterlijke volk van de wereld als “mooi” plaatje neerzetten.

  • catchit64

   Jeetje, jij hebt echt een hekel aan de US. Er wonen hele vreemde mensen, maar die wonen hier ook.

   (in antwoord op janneke123)
  • Oh_Oh_SarCastro

   De beleefdheid en behulpzaamheid die ik heb meegemaakt van willekeurige mensen op straat in NY ben ik in mijn 7 jaar wonen in Amsterdam NOOIT tegen gekomen.

   (in antwoord op janneke123)
   • janneke123

    Dan ben ik 4 jaar lang de verkeerde types tegen gekomen in dat verschrikkelijke land.
    Hi i am John, can i help you? Donder op man, ik ken je niet, heb niks met jou en doe je werk. Die plastic nep vriendelijkheid gaat je de keel uit hangen maar ja als je als tourist jezelf wilt laten paaien dan lijkt het vriendelijk dat klopt.

    (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
    • Oh_Oh_SarCastro

     Ik weet niet waar je 4 jaar in Amerika hebt gewoond, maar van het concept common courtesy kunnen ze in NL behoorlijk wat leren. Maar als jouw natuurlijke reactie “Donder op man” is als iemand naar de normen van zijn/haar cultuur jou vriendelijk aanspreekt, dan snap ik die bittere ondertoon van je reactie wel.

     (in antwoord op janneke123)
     • janneke123

      Het is geen echte vriendelijkheid, het is kunstmatige buitenkant van een volk zonder verleden. Ga er eens een paar jaar wonen dan hoor ik graag je mening. Bekijk het bericht https://www.welingelichtekringen.nl/video/zo-denken-veel-wapenliefhebbers-i-am-gonna-start-killing/ dan wil je nooit meer naar dat verschrikkelijke land toe.

      (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
     • Oh_Oh_SarCastro

      Ik heb op een Amerikaanse highschool gezeten dus ik kan wel een onderscheid maken tussen de hufters en de vriendelijke mensen. Het is mij opgevallen dat veel mensen oprecht zijn in hun vriendelijkheid. Om een voorbeeld te noemen, ik heb een tijdje in Salt Lake City gezeten en het viel mij op dat men het daar nog de normaalste zaak van de wereld vindt om de deur voor elkaar open te houden. En dan heb ik het niet over zo lafjes de deur nog een extra slinger te geven zodat hij dichtklapt terwijl ik er nog doorheen moet maar echt dat men ziet dat je ook naar binnen wilt en eventjes op je wacht totdat je bij de deur bent. Dit kan je een kunstmatige buitenkant noemen, ik zie het meer als het resultaat van een goede opvoeding. Zo zijn er nog veel meer van die kleine dingen.

      En je kan toch niet serieus menen dat alle Amerikanen zijn als die kale redneck als in het filmpje wat je meestuurt?

      (in antwoord op janneke123)
     • janneke123

      Soms moet je harde voorbeelden geven om duidelijk te zijn, maar het mag geen verrassing zijn dat ik een vieze smaak in mijn mond krijg als het gaat over de US. Natuurlijk kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die wel positief denken oven dat land.

      (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)

Reacties niet toegestaan