Kijk en luister: Het liedje van Anouk – Heel gevoelig maar gaan we hier mee winnen?

Ze gaf eind vorige maand al een voorproefje, maar maandag presenteerde zangeres Anouk officieel haar bijdrage voor het Eurovisiesongfestival. Ze zingt voor ons land het nummer Birds tijdens de liedjesfestijn in het Zweedse Malmö. Dit is de audioversie: Ze zong onlangs al zonder begeleiding een minuutje: De TROS maakte in oktober bekend dat Anouk dit jaar acte de présence geeft op het Eurovisiesongfestival. Daarmee week de omroep af van de gebruikelijke voorronde voor de selectie van een artiest via het Nationaal Songfestival. De rockzangeres zong tijdens een benefietconcert in Tivoli in Utrecht al een stukje van Birds, dat op een filmpje op internet was te zien. In de Wisseloord Studios in Hilversum zingt ze haar lied maandag voor het eerst in zijn geheel. De twee halve finales van de 58e editie van het Eurovisiesongfestival vinden op 14 en 16 mei plaats. De finale volgt op 18 mei. Vorig jaar reisde Joan Franka af naar het Eurovisiesongfestival in Azerbeidzjan. De zangeres werd in de halve finale uitgeschakeld. Het was voor het 8e jaar op rij dat Nederland niet aan de finale deelnam.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Prachtig gezongen, en wat heeft Anouk toch een geweldige stem. Maar ze maakt geen schijn van kans op het Songfestival.

  Het lijkt wel of ze het erom doen, daar in Hilversum. Zo vaak mogelijk een kansloos nummer insturen, uit vrees te winnen en de volgende keer het festival te moeten organiseren…

 2. Desperanto

  Inderdaad volstrekt kansloos.

 3. DutchBag

  Klinkt als een slechte versie van Adele – Skyfall

 4. Loobs

  Het is heel erg mooi, ingetogen, iets voor een film – maar voor ‘t Songfestival moet je uithalen om een indruk achter te laten.

Reacties niet toegestaan