Het leven is geen sprookje

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag op 8 maart laat de Italiaanse kunstenaar AleXsandro Palombo bekende vrouwelijke personages uit sprookjes en strips zien als mishandelde vrouwen. Doel is mensen bewust te maken van geweld tegen vrouwen. Assepoester en Sneeuwwitje spreken tot de verbeelding. Een zwaar bestaan waaruit ze gered worden door de prins. Nergens lees je dat de prins ook kan slaan. Als het echte vrouwen waren, zou een derde het slachtoffer worden van fysiek of seksueel geweld. De kunstenaar heeft de serie tekeningen 'What kind of man are you?' genoemd. De mannelijke helden nemen een traditionele pose aan, de vrouwen bloeden.   assepoester sneeuwwitje Behalve sprookjesfiguren maken ook Superman, Popey, The Simpsons en The Flintstones deel uit van de serie.   simpsons Naamloos meer afbeeldingen

Bron(nen):   Le Figaro  Alexsandro Palombo    

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Wie zegt dat Sneeuwwitje en Assepoester niet weken lang die prins hebben geterroriseerd met hun gezeur en gezuig? Vrouwen kunnen echt het bloed onder je nagels vandaan halen hoor. Laten we het eens hebben over de geestelijke mishandeling van mannen hebben want daar hoor je nooit wat over.

  • JerushaG

   En wie zegt dat die prins misschien wel een veel te lage frustratietolerantie heeft en nodig een cursus anger management moet volgen? Sommige kerels zijn prinsjes Nooitgenoeg en slaan om futiliteiten al hun vrouw/vriendin bont en blauw.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Postbus2014

   Dan moet er maar een mannendag komen voor dit probleem.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
  • zo maar iemand

   Als man kun je ook weg hoor.

   (in antwoord op Karel Kritisch)

Reacties niet toegestaan