Viriel voedsel en lustopwekkende lekkernijen

'The Aphrodisiac Encyclopaedia' is een bundeling van alle mogelijke zinnenprikkelende ingrediënten en gerechten, vol weetjes over afrodisiaca en hoe ze gebruikt worden. De eetwaar varieert van een gewone avocado (die stress gerelateerde ‘seksuele schroom’ tegengaat) tot iets exotisch als leguaan. Die wordt in Centraal Amerika vereerd als een toonbeeld van viriliteit (misschien omdat hij twee penissen heeft?) en wordt tijdens de Heilige Week verorberd door wellustige Nicaraguanen. Chinezen zien meer in slangensperma, flesjes met dit afrodisiacum zijn te koop in een straat van Tapei die Snake Alley heet. Men gelooft dat de meest preutse Chinese maagd erdoor in een wilde nymfomane verandert.
Mark Douglas Hill, de kookboekschrijver, heeft volop van dit soort weetjes: Arabische kooplui in de 10e eeuw gebruikten gal van de walvis om geil te worden; Filippijnen aten met datzelfde doel eendenembryo’s; en volgens Livia, de vrouw van Augustus Ceasar, werden gasten hitsiger wanneer ze het eten bestrooide met gedroogde Spaanse vliegen.

Voor een culinaire én seksuele oppepper hier enkele lustopwekkend gerechten van een menu met ingrediënten die hun nut als afrodisiaca al honderden (soms duizenden) jaren bewijzen.

Cocktail: Bloody Mary. Tomaten stonden in Frankrijk in de 18e eeuw bekend als de vrucht der liefde en werden daarom dan ook door Rome verboden. De combinatie met wodka, chilipeper, wasibi and bleekselderij is in elk geval een hemelse liefdesdrank.

Voorafje: Avocado met krab, kervel en zeekraal. Avocado’s die paarsgewijs groeien zijn vernoemd naar het Azteekse ahuacatl wat testikels betekent. Ze zitten bomvol kalium en zijn rijk aan vitamine E en B6, wat stress gerelateerde seksuele schroom tegengaat. Daarnaast bezit krab ‘alle weldaad van de zee’ en is afgeladen met libidoverhogende mineralen, vitaminen en aminozuren.

Voor het hele 5-gangen menu zie overgangstergirls (Times is betaald)

The Aphrodisiac Encyclopaedia komt uit op 20 oktober (Square Peg)

Bron(nen):   Times   Overgangstergirls