Femke Halsema maakt politieke dramaserie

Oud-GroenLinks-politica Femke Halsema maakt op dit moment samen met Gijs van de Westelaken een politieke dramaserie voor de VPRO. Halsema is ook co-producent. De serie, genaamd De Fractie, is fictief maar de politieke partij en de Kamerleden waar de serie over gaat maken deel uit van de werkelijkheid. De VPRO: "Het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten. Dankzij een unieke productionele aanpak wordt de politieke actualiteit in de weken dat de serie wordt uitgezonden geïntegreerd in de afleveringen zelf. Met fictie als handvat, is De fractie op deze manier een vervormde echo van wat we in grote lijnen gewend zijn te zien in het Journaal, actualiteitenrubrieken en praatprogramma’s." Producent Van de Westelaken noemt De Fractie een kruising tussen The West Wing over het Amerikaanse Witte Huis en Borgen, een serie over de Deense politiek. Journalisten die ervaring hebben met fictie en schrijvers met een politieke achtergrond schrijven aan de serie mee. De eerste aflevering is op 12 januari op NPO 2.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gezien de titel van dit artikel kan ze zelf de hoofdrol spelen.

 2. Paulraw

  Ah de in zichzelf zwelgende VPRO-bakfietsende grachtengordel heeft weer een subsidiabel projectje gevonden om wat naar zichzelf te gaan zitten staren.

  • AT

   Even los van dit programma is de VPRO naar mijn mening de enige publieke omroep die nog werkelijk goede programma’s maakt voor de subsidie die ze krijgen. De TROS van Henk en Ingrid (je weet wel, de tegenhanger van de grachtengordel) krijgt net zo goed subsidie en daar komt voornamelijk pulp vandaan.

   (in antwoord op Paulraw)
 3. henkwiersma

  Een teiltje is gratis te bestellen bij de NPO.

Reacties niet toegestaan