Kunstschatten Rijksmuseum te zien bij Google

AMSTERDAM (ANP) - Alle kunstwerken van het Rijksmuseum zijn sinds woensdag te bezichtigen bij internetgigant Google. Het gaat in totaal om zo'n 200.000 kunstwerken en daarmee is het Rijks in een keer het grootste museum bij het Google Cultural Institute.

Liefhebbers kunnen niet alleen foto's van alle kunstwerken bezichtigen, maar ook à la Google Maps digitaal door het museum lopen. Directeur Collecties bij het Rijksmuseum Taco Dibbits is blij met de digitale uitbreiding. ,,De samenwerking sluit perfect aan bij onze visie dat het Rijksmuseum van en voor iedereen is'', aldus Dibbits. ,,Op deze manier kunnen wereldwijd nog meer mensen van de collectie genieten.'' Dibbits volgt volgende maand Wim Pijbes op als directeur van het Rijksmuseum.

Meer dan duizend musea hebben zich sinds de lancering in 2011 aangesloten bij het Google Cultural Institute. Maar bezoekers kunnen meer dan alleen musea bezichtigen. Zo kunnen mensen ook virtueel rondwandelen in de Amerikaanse nationale parken zoals de Grand Canyon, of door de ruïnes van de oude Incastad Machu Picchu in Peru.