RTL gaat in gesprek met Brandt Corstius

RTL en producent Blue Circle willen in gesprek met Jelle Brandt Corstius om meer duidelijkheid te krijgen over een incident waar hij dinsdag in dagblad Trouw melding van maakte. De bedrijven zijn erg geschrokken van zijn bekentenis dat hij als redacteur bij het programma Barend & Van Dorp is verkracht.

Brandt Corstius zegt dat iemand hem tot orale seks dwong. De televisiemaker zweeg lang over het incident maar voelde zich, in de reeks berichten rond het misbruik van filmproducent Harvey Weinstein, genoodzaakt zijn verhaal na vijftien jaar met de wereld te delen.

Eerder meldde ook presentator Frits Barend op persoonlijke titel diep geschokt te zijn. RTL en Blue Circle zeggen donderdag in een verklaring ,,groot respect'' te hebben voor het feit dat de televisiemaker met zijn verhaal naar buiten is getreden.

,,Het recht op een veilige en gezonde werkomgeving is voor ons van het grootste belang'', stellen zij donderdag in een verklaring. ,,Wij willen dan ook benadrukken dat geen enkele vorm van ongewenst gedrag door ons wordt getolereerd. Mocht hier wanneer dan ook sprake van zijn, dan hopen wij van harte dat mensen zich melden zodat we daar adequaat tegen kunnen optreden.''