Zo zagen Nederlandse mariniers eruit voor, tijdens en na Afghanistan

Fotografe Claire Felicie wilde weten wat een uitzending naar Afghanistan doet met een jongen. Ze was nieuwsgierig omdat haar eigen zoon leek te worden uitgezonden (dat ging niet door), maar ze zette haar plan door. De linkerfoto is telkens voor uitzending, de middelste, verbrand door de zon, is daar, de rechter is na terugkeer. Zie de hele fascinerende reeks op de site van Claire Felicie,

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Tsja, het maakt een vent van je.

  • marianne martens

   tamelijk onbetamelijk uw reactie over deze jongens waarvan je ziet
   dat ze afschuwelijke dingen hebben meegemaakt en hierdoor hun gelaatsuitdrukking is veranderd. Op zo’n jonge leeftijd en nog een leven te gaan. Misschien wordt U wel bij de volgende oorlog
   in het Midden- Oosten uitgezonden? Iran? een van de oudste beschavingen van de wereld met dito hoogopgeleide mensen.

   (in antwoord op FloatingSoulPeter)
   • Nick Pilmeyer

    Marianne ze hebben hier nog altijd zelf voor gekozen, niet zo mauwen dus! Ik wordt nooit uitgezonden want ik zou weigeren.

    Mooie foto’s overigens!

    (in antwoord op marianne martens)
    • Saterarepo

     Nick jouw reactie is kenmerkend voor het individualisme dat hoogtij viert in Nederland. Lekker met jezelf bezig zijn en de belangen van de samenleving is toch de verantwoordelijkheid van een ander?

     Echte kerels, waar jij kennelijk niet toe behoort, dragen bij aan een veilige maatschappij, en voegen daad bij woord om voor normen en waarden in de bres te springen. Die kiezen niet voor het conflict, maar worden namens onze politici, waar ook jij je op had kunnen stemmen, ingezet.

     Slaap lekker verder, Defensie waakt ook wel voor jou, mits we nog helemaal niet opgedoekt worden.

     Erik Peters, Wapenveld

     (in antwoord op Nick Pilmeyer)
    • marianne martens

     ach, wat lief ben ook nog eens een dierenvriend, dank. Mijnheer Saterarepo heeft gelijk. Het individualisme is helemaal doorgeschoten.Heleboel. Militairen kunnen helemaal niet kiezen, maar kiezen voor inkomsten en opleiding om zodoende bv een gezin te stichten. Neen, dan nog onze Minister van Defensie, een licht gelijk ster Sirius, aan het nachtelijk Hemelgewelf /Zwerk, daar hebben militairen en burgers wat aan!!!!!!!

     (in antwoord op Nick Pilmeyer)

Reacties niet toegestaan