Lauwe reacties op finale Wie is de Mol: waarom mocht Sarah niets zeggen?

De spannende ontknoping van Wie is de Mol trok gisteravond 3,5 miljoen kijkers. Merel bleek tegen alle verwachtingen in de Mol te zijn. Sarah die maar liefst 37 van de 40 vragen goed had was de winnaar. Op social media is lauw gereageerd op de uitkomst van de spelshow. Belangrijkste kritiek: waarom waren er maar zo weinig molacties te zien?

Tijdens de finale die traditioneel live in het Vondelpark plaatsvindt werd veel tijd ingeruimd voor interviews met het publiek en relatief weinig voor het nagesprek met de kandidaten en de Mol. Dat had anders gemoeten vinden veel Twitteraars. “Enorm suffe finale,” laat Arjen Joosse weten. “We missen zoveel opdrachten en dus molacties.” Grootste vraag is waarom de opdracht waarbij Merel ‘per ongeluk’ het verkeerde stokje trok en zo Niels een vrijstelling gaf voor de finale niet is besproken.

Verder vinden mensen het vreemd dat winnares Sarah zo weinig in beeld was. “Waarom kwam Sarah zo weinig aan het woord? Toch de winnaar en bovendien zat half Nederland op haar,” twittert Anne Ritsema van Eck. Een terechte vraag. De actrice is in de hele aflevering nauwelijks aan het woord gekomen en heeft maar weinig lof gekregen voor haar knappe winst.

Tenslotte vonden kijkers het ook niet leuk dat de Mol door de redactie zo weinig verdacht werd gemaakt dat het haast onmogelijk was om het te raden. Zeker omdat Merel zelf veel geld heeft binnengebracht. Toch heeft ze een mooie Mol neergezet en was ze een van de smaakmakers van dit seizoen. Achteraf bleek bovendien dat ze met een aantal gedurfde en slimme acties wel veel geld uit de pot heeft weten te houden.