Superman verliest zijn broek en zijn vriend is gay

Cultuur
door Chantal Caesdinsdag, 14 juni 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Al meer dan 70 jaar was de rode heupslip over zijn bodysuit samen met zijn cape en het fameuze logo op zijn borst, hét kenmerk van Superman. Maar vanaf september verdwijnt de slip in de archieven.
Het is de eerste stap van DC Comics om hun hele voorraad superhelden - onder wie ook Wonder Woman en Batman - een nieuwe look te geven. De traditionele superheldenstrips hebben namelijk veel last van concurrentie van o.a. games en films. De maatregelen van DC Comics zijn drastisch. In totaal worden er 52 nieuwe 'eerste edities' gepland.
Op een andere haarsnit na, veranderde het uitzicht van Superman sinds de eerste verschijning in 1938 nooit. Ook in de films werd de authentieke look behouden. Sinds de aankondiging dat het uiterlijk van de superheld gaat veranderen, regent het dan ook protesten, ook al liet de uitgever weten dat zijn bodysuit en rode cape hetzelfde blijven.
Volgens de uitgeverij zullen de nieuwe superhelden een rol spelen die veel dichter bij de realiteit anno 2011 ligt en komen er een reeks nieuwe figuren bij. Dat betekent o.a. dat er zwarte en Hispanic Amerikaanse helden komen, samen met 'Batwing', een Afrikaanse versie van Batman, en zelfs een homoseksuele superheld.
Volgens critici heeft het hele manoeuvre niks met inhoud te maken, wel met commercie. Zo is het erg slim om de reeksen allemaal met een nieuwe eerste editie te laten beginnen. Een garantie op een uitverkoop aangezien een eerste editie voor alle stripverzamelaars een collectors item is.
Bron(nen): Het Nieuwsblad