‘Na 2014 gaan de huizenprijzen weer stijgen’

De huizenprijzen in Nederland blijven tot ver in 2014 dalen. Door de vele bezuinigingen, de aanpak van de hypotheekrenteaftrek en de strengere regels bij de verstrekking van hypotheken gaan de prijzen daarbij verder achteruit dan eerder gedacht. Dat schrijft het AD op gezag van  kredietbeoordelaar Fitch. Fitch verwacht dat de huizenprijzen in het midden van 2014 de bodem hebben bereikt. Tegen die tijd liggen de prijzen volgens het ratingbureau gemiddeld 25 procent lager dan op het piekniveau van voor de economische crisis. Eerder ging het bedrijf uit van een daling met 18 procent.Tegen het einde van 2014 zorgen de goedkopere huizen en duidelijkheid over de aanpak van de huizenmarkt voor herstel, voorspelt Fitch. In de tussentijd voorkomen het lage aantal nieuwe huizen dat wordt gebouwd en de liberalisering van de huurmarkt dat de prijzen nog sterker dalen.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  ‘Na 2014 gaan de huizenprijzen weer stijgen’

  Sjeeeeeeeeker! Fitch heeft een glazen bol waarmee de toekomst te voorspellen is?

 2. Rinus57

  Weer zo een tussen de oren artikel , vaak herhalen doet een gek geloven , stop gewoon eens met deze bankenprobleem onzin . Mensen denk zelf even na , kijk in je geldpot en ga na of er een eigen huis afkan met afbetaling van rente in pakweg 30 jaar .
  Als het kan is dat mooi kan het niet dan geen schande toch , nooit boven je stand leven .
  Prijs van een huis is vaak bepalend wat er geboden word en is fluctuerend ten alle tijden , kijk maar naar de jaren 80 , eerst hosanna en daarna zelfs rente standen van 12 a 13% met minimaal 7% aflossing .
  Hebt u maar een beetje geduld , na regen komt altijd zonneschijn en de markten veren altijd weer op , positief blijven en geloven in de markt is beter dan azijn pisser te zijn , met een waarschuwing dat de banken graaiers altijd in de gaten gehouden moeten worden op hun diensten van geldverstrekking .

Reacties niet toegestaan