Smartphone vervangt pinpas en contant geld

De portemonnee heeft zijn langste tijd gehad, denken ABN Amro, ING en Rabobank. Klanten van deze banken kunnen binnenkort een biertje in de kroeg of de boodschappen in de supermarkt afrekenen met hun smartphone. De banken introduceren de dienst eerst in Leiden, maar verwachten de nieuwe betaalmethode snel in te voeren in de rest van ons land, schrijft De Telegraaf. Of klanten moeten betalen voor de dienst is volgens Jeroen Verrijdt, directeur betalen en sparen bij Rabobank, nog niet duidelijk. Zij moeten wel een nieuwe Sim-kaart en een applicatie kopen om die betalingen mogelijk maken. De proef in Leiden kost de klanten niets. Daarna is het aan de betreffende bank of consumenten moeten betalen. ABN Amro, ING en Rabobank werken bij de proef samen met KPN en Mastercard. "We staan aan de vooravond van het nieuwe betalen. Afrekenen met een mobieltje zal de pinpas en het contante geld snel vervangen", aldus Verrijdt.  

Bron(nen):   De Telegraaf      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Ik zie het al voor me, miljoenen ouderen die er niets van snappen. Succes ermee.

 2. Ron Kersten

  De banken verzinnen een alternatief voor de geflopte chipknip, mmmm
  Ik geloof wel dat het een vlucht zal nemen onder smartphone-gebruikers, maar ik zie ons op de markt of bij de collecte aan de deur nog niet snel via de app betalen.
  Naast deze nieuwe vorm van betalen zal het ouderwetse cash-geld nog wel even blijven bestaan voor de ouderen en winkeliers/handel die niet meedoen met de nieuwe hype….

 3. André Somers

  Kansloos. Een telefoon is niet handiger uit je zak te halen dan een portemonaille. Welke winst is er dan te halen?

  Wat wel kans van slagen heeft, is als je kan gaan betalen via een smart watch. Die heb je altijd om je pols, en is dus altijd binnen bereik. Daar ligt dan ook direct de grote kans en de open markt voor Apple…

 4. jantje uitnederland

  Al die apps zijn zo lek als een mandje kwa beveiliging. Android zelf ook. Ik zou er niet aan beginnen.

 5. grasspriet

  Dus mensen worden straks verplicht een smartfoon te hebben?
  Ik wil helemaal niet zo’n kreng.

  Er wordt vanalles bedacht om contant geld af te schaffen dan kunnen ze alles nóg beter volgen en is er geen ontsnappen meer mogelijk om iets buiten de fiscus om te doen. Want godmogeverhoeden dat ze 2 cent mislopen.

Reacties niet toegestaan