Coronavirus: dit zijn de gevolgen voor je portemonnee

Economie
zondag, 08 maart 2020 om 11:22
welingelichtekringen header 1
De beurzen kelderen en een kwart van Italië is inmiddels in quarantaine. Het Coronavirus valt toch níet mee. Behalve dat het vermoedelijk een klap betekent voor de wereldeconomie, heeft de uitbraak van het virus ook directe gevolgen voor je portemonnee. Business Insider somt op:
HypotheekrenteDe hypotheekrente voor lange rentevaste periodes gaat waarschijnlijk nog verder omlaag. Omdat beleggers uit aandelen stappen daalt de rente op financiële markten en dus ook de hypotheekrente, klinkt het.
Benzine- en gasprijzenJe merkt het nu al aan de pomp: door de dalende vraag naar olie, onder meer omdat vliegtuigen en schepen niet vertrekken, gaat ook de prijs van benzine naar beneden. Om ongeveer dezelfde reden daalt de gasprijs.
PensioenenDoor het Coronavirus dalen de koersen dus gaan ook de beleggingen van pensioenfondsen de verkeerde kant op. Daardoor zakt de dekkingsgraad, waardoor de kans op kortingen groter is geworden.
iPhonesDe meeste iPhones worden in China geproduceerd. Daar zijn veel fabrieken al weken dicht, waardoor webwinkels vrezen voor leveringsproblemen. De prijzen van iPhones zijn dan ook al met meer dan 5 procent gestegen.
Bron(nen): Business Insider