Sarah Petre-Mears (39): specialist in belastingontduiking

Sarah Petre-Mears staat aan het hoofd van 2.277 bedrijven. Tenminste op papier. De Britse vrouw is een spilfiguur in een grootschalige belastingontduiking die deze week werd blootgelegd. Veel bedrijven zijn verbonden aan firma's op belastingparadijzen als de Kaaimaneilanden of de Britse Maagdeneilanden, maar het is vaak niet mogelijk om te achterhalen wie er schuilgaat achter die firma's. Daar zorgen minutieus opgezette constructies voor, en het gebruik van stromannen of 'sham directors'. Journalisten van The Guardian en het ‘International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) uit Washington, die een lijst van tienduizenden offshorebedrijven samenstelden, achterhaalden ook de identiteit van 28 van die sham directors. Sarah Petre-Mears is daar één van. Sarah woont samen met haar man Edward en hun 2 kinderen op het Caribisch eiland Nevis, een belastingparadijs. Bedrijven en miljardairs schakelen haar naam en adres in om hun geld wit te wassen.

Bron(nen):   De Standaard  The Guardian    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Dit heet geen belastingontduiking, maar belastingontwijking.

  Het grote verschil is dat ontduiking tegen de wet in gaat en dus illegaal is. Ontwijking is legaal en maakt gebruik van de mogelijkheden die er zijn.

  Bijvoorbeeld: Je hebt nog een b.v.tje op Cyprus, dan gaat het geld naar je holding in een ander EU land (want dat is Cyprus), Dat mag. Op Cyprus betaal je maar een paar procent belasting. Vervolgens mag je er van Cyprus alles mee doen wat je maar wilt. Dus maak je het vervolgens over naar Dubai, Malaysia, of de meer bekende Kaaiman eilanden of de Britse Maagdeneilanden. In bepaalde constructies zijn ook Amerikaanse staten als Delaware en Washington interessant. De USA heeft de mond vol over “tax havens” maar ondertussen bieden ze zelf ook wel mogelijkheden,

  Welk moreel oordeel aan hangt mag ieder voor zich uit maken.

  Maar het is niet illegaal.

  Wie zelf de routes zoekt: Gewoon googlen “belastingontwijking”

  • Marcel van Houten

   Omdat deze bedrijven wel gebruik maken van publieke werken maar er gren belasting voor afdragen, is het onetisch en moet dit strafbaar worden!!

   Dergelijke bedrijven zijn eigenlijk dieven!

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • 58777

    “publiekelijk executeren” – de nieuwe idols

    (in antwoord op Marcel van Houten)
    • Betweter

     En grote kans dat ze gewoon een redelijk betaalde baan heeft bij een trustkantoor, en meer niet …

     (in antwoord op 58777)
   • arjanvrh

    Wat een rare redenering. Dan zou belasting geheven moeten worden op “gebruik van publieke werken”, niet op basis van winst. De echte dieven zijn dan verliesgevende bedrijven die wel “gebruik maken van publieke werken” maar helemaal 0 belasting afdragen.

    (in antwoord op Marcel van Houten)

Reacties niet toegestaan